IONA LOBATO BRONCE MUNDIAL

Iona Lobato, del Club Karate Nokachi de Bellavista, va aconseguir el bronze en el Mundial Cadet de Kumite, disputat a Santiago de Xile. Lobato va caure en les semifinals de la categoria -54 kg davant l’eslovaca Adela Vlasakova per  2 a 1 i en la lluita pel bronze es va imposar a l’eslovena Jerca Repic per 1 a 0. 

Així, la bicampiona d’Espanya entrenada per Agustín Núñez i Montse Marín ha aconseguit la primera medalla en un campionat del món pel gimnàs de les Franqueses del Vallès. «L’objectiu era fer un bon paper sense posar-me reptes concrets i he complert les expectatives. Aquest bronze em fa molta il·lusió», explica Lobato al diari Som . En els quarts de final, Lobato va eliminar a la croata Ema Sgardelli per 4 a 0 i, en els vuitens, a la rumana Denisa Lungu per 3 a 1.

El pròxim objectiu de l’esportista de 15 anys serà el campionat d’Espanya que es disputarà a Talavera de la Reina d’aquí a tres setmanes. Allà tindrà l’oportunitat d’alçar el seu tercer títol estatal. «Serà complicat perquè hi ha un gran nivell i m’ho posaran molt difícil, però ho intentare». Aconseguir-ho la classificaria pel campionat d’Europa de l’any vinent, en el qual no ha participat mai.

Lobato va començar a practicar kàrate amb només cinc anys. «Jo era una nena molt moguda i la meva mare em va apuntar a kàrate i futbol. Fins que va arribar un moment que no podia compaginar els dos esports amb els estudis i vaig triar el kàrate. No em vaig equivocar a l’hora d’escollir», sentència.

 

Deja tu comentario